Om Shiatsu

Shiatsu är en avslappnande japansk massageform som, precis som akupunktur och zonterapi, har rötter i traditionell kinesisk medicin, där man utgår från en holistisk syn på människan.

Enligt traditionell kinesisk medicin hänger energin i kropp och sinne ihop och påverkar varandra. Dessa påverkas även av utomstående energier och tillstånd. När energiflödet (ki) är i balans och flödar fritt, i sin naturliga rytm, upplever vi att vi är i harmoni med oss själva och vår omgivning.

En långvarig obalans i kroppens energisystem kan på sikt ge upphov till olika symptom, t ex muskelsmärtor, att du känner dig trött och tom på energi, sömnbesvär, problem med matsmältning eller sjukdomar – eller i vårt sinne i form av exempelvis depression eller att vi känner oss mentalt ur balans.

En shiatsubehandlings syfte är att återställa balansen i kroppens energisystem.

Shiatsu förebygger sjukdomar och förbättrar kroppens självläkande förmåga. Behandlingen hjälper din kropp att släppa fysiska, psykiska och känslomässiga spänningar och ökar kroppens cirkulationsförmåga.

Genom regelbundna shiatsubehandlingar stärker du din kroppsmedvetenhet och upplever större välbefinnande, självinsikt och mental stabilitet.

I en trygg miljö, i en rofyld atmosfär, upplever du en djup avslappning, tystnad och kroppsnärvaro.

(av japanska ”shi”, finger, och ”atsu”, att trycka)